nuffnang ads

Monday, September 27, 2010

GAMBAR SEPARUH BOGEL PELAJAR KOLEJ DI TERENGGANU TERSEBAR DALAM FACEBOOK

BEBERAPA keping gambar daripada koleksi peribadi seorang pelajar kolej swasta di Kuala Terengganu, sebahagiannya gambar separuh bogel, kini tersebar di dalam akaun facebooknya, gara-gara perbuatan tidak bertanggungjawab seorang rakan lelaki sekolejnya.

Pelajar perempuan berusia 18 tahun itu dalam laporannya di Ibu Pejabat Daerah (IPD) Polis Kuala Terengganu mendakwa, seorang rakan lelaki sekolejnya ada meminjam pendrivenya baru-baru ini bertujuan menyalin kerja kursus mangsa.

Dipercayai ketika memformat pendrive berkenaan, rakan mangsa secara tidak sengaja telah terjumpa koleksi gambar separuh bogel itu lalu bertindak membuat beberapa salinan sebelum dimasukkan semula ke dalam akaun facebook mangsa tanpa kebenaran.

Ekoran itu, gambar berkenaan dikatakan telah berjaya dinikmati oleh mata-mata keranjang. Mangsa pula hanya menyedari koleksi gambar separuh bogelnya itu tersebar selepas dimaklumkan oleh kakaknya.

Mangsa yang ditemani oleh seorang rakan kemudiannya bertindak membuat satu laporan polis malam semalam di IPD Kuala Terengganu kerana bimbang gambar berkenaan akan tersebar luas.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersil, Superintendan Azmi Adam mengesahkan menerima laporan mengenai perkara itu.

MENJULANG MARTABAT MEMBURU DARJAT

MENJULANG MARTABAT MEMBURU DARJAT

MENERIMA SESUATU DARIPADA DATUK BANDAR SHAH ALAM, DATUK MAZALAN MD NOOR 10.10.10